CV

Patricia Pisters

Schrijver | Educator | Creatief Kindercoach

Ik ben Patricia Pisters en ik vind heel veel veel dingen leuk. Ik hou van cultuur in de breedste zin van het woord (beeldende kunst, theater, dans, literatuur, mode, ...), van natuur, en van verhalen in alle soorten en maten. Als lezer, luisteraar, schrijver en verteller. Na mijn middelbare schooltijd ben ik Cultuurweten-schappen en Kunsteducatie gaan studeren.

Na mijn studies

Sinds 2015 werk ik onder de naam buro-P als schrijver en freelancer op het gebied van cultuur- en natuureducatie voor kinderen, jongeren en soms ook volwassenen. Ik ontwikkel educa-tieve programma's, begeleid activiteiten en schrijf teksten die de verbeelding prikkelen en die uitnodigen om zelf op onderzoek uit te gaan.

IMG_4256_edited.jpg

Waarom kindercoach?

Steeds vaker voelde ik me tijdens het geven van rondleidingen, workshops en trainingen aangetrokken tot het angstige, stille, onzekere kind. Ik ging me afvragen wat er aan de hand kon zijn, waarom het deed wat het deed en zei wat het zei. Of juist niet deed en niet zei. Ik voelde het verlangen om juist dat kind te bereiken.

Weer even kind
Ik ben me gaan verdiepen in mijn eigen jeugd. Door middel van innerlijk kindwerk heb ik een aantal momenten opnieuw mogen 'doorleven'. Ik was weer dat kind van vroeger, met die nare gevoelens van angst en onzekerheid. Terwijl dat met een oprecht luisterend oor en een steuntje in de rug gemakkelijk verholpen had kunnen worden. Toen wist ik:

Creatief en expressief
Ik ben de opleiding Helend Kindcoach gaan volgen. Alle puzzel-stukjes vielen op hun plaats! Mijn aanpak als coach is creatief en expressief: door samen met het kind te tekenen, schilderen, dansen, lezen, schrijven, spelen, kom ik veel te weten over zijn of haar binnenwereld. Dat helpt me om het kind én de ouders beter te begrijpen en begeleiden.

"Met een kleine inspanning kan ik het verschil maken

voor een kind, voor de rest van zijn of haar leven."

 Opleidingen 

2020-2021

2011-2013

2010-2013

2007-2010

Post-HBO Helend Kindcoach

Beeldend en dans

Arterre Opleidingscentrum

HBO Master Kunsteducatie

Kunst- en erfgoedmusea

​Fontys Hogeschool

WO Master Cultuurwetenschappen

Kunst, literatuur en filosofie

Open Universiteit

WO Bachelor Cultuurwetenschappen

Kunst, literatuur en filosofie

Universiteit Maastricht

 Overige 

Thuisstudie Speltherapie

CIVAS Opleidingen

Thuisstudie Creatieve therapie

CIVAS Opleidingen

Basis psychologie

Open Universiteit, Heerlen

HBO Social Work - propedeuse

Hogeschool Zuyd

 Werkervaring 

Kindercoach

 

Schrijver

Educator

 

Overige

Creatief kindercoach @ Trezoria

 

Redacteur @ ROSE Stories, Clavis Uitgeverij, Navenant, Chapeau!

Artikelen, verhalen, gedichten @ Buitenplaats Vaeshartelt, Zuiderlucht, IBA Reporter, PIPPO, POMPOEN CultuurBewust.nl, Navenant, Chapeau!  

Zaalteksten @ De Domijnen, Continium, SCHUNCK*

Ontwikkelen van programma's @ De Domijnen, SCHUNCK*, Stichting The Butterfly House, Bonnefanten-museum, Museum aan het Vrijthof, CNME De Rollen

Begeleiden van rondleidingen en workshops @ Bokrijk, De Domijnen, SCHUNCK*, Stichting The Butterfly House, Koen Vanmechelen | La Biomista, Bonnefantenmuseum, Marres, Parkstad Limburg Theaters (Vazom), C-mine, Gallo-Romeins Museum, CNME De Rollen

Galeriemedewerker @ Galerie Post + Garcìa, Galerie Wansink, The Ridder | A House for Contemporary Art, Van Goch & Gerards | Maastrichts Veilinghuis

Tentoonstellingsmaker @ The Art Project by Galerie Post + Garcìa, Galerie Wansink, Van Goch & Gerards | Maastrichts Veilinghuis, Gemeente Kerkrade

Websitemaker @ Koen Vanmechelen, The Ridder | A House for Contemporary Art

 Talen (spreken / schrijven) 

Nederlands

Engels

Duits

Frans

Moedertaal

Goed

Goed

Basis

 Programma's 

Office, Excel, Adlib, CMS, CRM, Photoshop, Illustrator, InDesign, SPSS, HTML, Analytics, AdWords, Filemaker Pro

MEER WETEN?

Contact

T. +31 (0)6 25220005

E. info@trezoria.nl